Ferry Staverman
Loolaan Gallerie 2005

15 /16 oktober en 22/23 oktober 2005 was in de Weekend Galerie Loolaan 49 in APELDOORN is een tentoonstelling te zien van Martin Willemsen en Ferry Staverman.

Martin Willemsen laat de laatste nieuwe ontwikkelingen zien binnen zijn corduroy schilderijen.

Ferry Staverman gaf in de eerste deel van zijn presentatie inzicht in de ontwikkeling van zijn werk en de connectie tussen zijn werk van 30 jaar terug en nu. Het oudste aanwezige werk is een abstract landschappelijke aquarel uit 1975. Via roodring lijntekeningen die een zelfde gesloten landschappelijkheid hebben naar een potloodtekening uit 1987. Dit soort tekeningen gebruikte hij vroeger als ondergrond voor zijn objecten. Hij timmerde deze objecten boven op deze tekeningen die hiermee ook verloren gingen. Uit 1982 staan hier 3 robuust houten objecten van 2 meter 60 hoog. Deze speerachtige vormen maakte hij in die tijd tot 4 meter lang. In de loop van de tijd werden zijn objecten steeds kleurrijker, kleiner en fragieler, als tekeningen voor de wand. Voorbeeld hier van is het roze object "wandeling op de begraafplaats".

In het tweede deel van zijn presentatie domineerde het beeld wat hij maakte voor de tentoonstelling in de tuin van Spatie; een verborgen man. Daar om heen diverse "borsten portretten" van de laatste jaren.
ferrystaverman@hotmail.com
de Heze 38 7335 BD Apeldoorn