Ferry Staverman Loolaan Galerie 2017


Loolaan Galerie, Loolaan 31A, Apeldoorn

Tentoonstelling van
Agnes Staverman - Brandes, tekeningen en schilderijen
Tom Staverman, schilderijen, tekeningen en gouaches
Ferry Staverman, objecten

Persbericht
4/5 en 11/12 februari 2017 is er een unieke tentoonstelling te zien in de Loolaan Galerie in Apeldoorn. Ferry Staverman laat er naast zijn eigen werk voor het eerst het werk zien van zijn ouders. Bij elkaar meer dan 100 werken.

Agnes Staverman Brandes stierf toen zij 28 jaar was. Haar 3 kinderen en haar schilderijen en echtgenoot Tom achterlatend.
Agnes en Tom Staverman hadden elkaar leren kennen op de Koninklijke Academie in Den Haag. Zij kregen o.a. les van Paul Citroen. In 1942 trouwden zij. Tom ging van de academie om te werken.
Ferry Staverman is de jongste van hun 3 kinderen. Ook hij bezocht de Koninklijke Academie in Den Haag, van 1965 tot 1970.

Van Agnes Staverman Brandes (1920-1949) zijn er schilderijen, (krijt)tekeningen.
Veel portretten, enkele zelfportretten en landschappen uit o.a. Ned.Indie. Zij was een levenslustig mens.
Ondanks haar korte leven is duidelijk haar potentie te zien. Zij is begraven op Menteng Pulo, in Jakarta Indonesie.

Van Tom Staverman (1907-2011) gouaches, tekeningen en schilderijen.
Het werk van Tom zijn veelal gemaakt tijdens vakanties en na zijn pensionering. Vaak zijn zij in Frankrijk gemaakt, waar hij een sterke band mee had.
Voor 1940 leefde hij in Frankrijk en was er vertegenwoordiger van Philips. Na de oorlog werkte hij in Ned.Indie voor de Garuda. Teruggekeerd in Nederland voor de KLM.
Het werk heeft in het begin een Franse illustratieve benadering wat in de loop der jaren overging naar een krachtige contourlijn. Hij kon zaken vlot neer zetten. Hij werkte tot vlak voor zijn dood op de leeftijd van 103 jaar.

Ferry Staverman laat in de tentoonstelling vooral veel kleine beelden zien. Veel werken van hem zijn namelijk op andere tentoonstellingen. In het AMC te Amsterdam en in Mimesia Galerie te Den Haag.
ferrystaverman@hotmail.com
de Heze 38 7335 BD Apeldoorn
tel: 31(0)55 5418 608